26-годишен  варненец беше осъден на пробация“ за срок от 6

...
26-годишен  варненец беше осъден на пробация“ за срок от 6
Коментари Харесай

Районен съд – Варна осъди 26-годишен за кражба на охранителна камера

 26-годишен  варненец беше наказан на " пробация “ за период от 6 месеца, при две наложителни ограничения - срещи с пробационен чиновник и регистрация по сегашен адрес с честота 2 пъти седмично. Наказанието бе наложено по силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение.

Подсъдимият бе приет за отговорен в осъществяването на кражба на 16 ноември 2019 година. Деянието е осъществено по през нощта от длъжностен офис в квартал " Левски “ във Варна. Тогава подсъдимият минавал в региона, когато  забелязал охранителна камера, инсталирана към структурата на външното тяло на климатик, закрепен за фасадата на постройката. Той решил, че може да се пресегне и да вземе камерата, без да бъде видян. Бързо откачил камерата посредством издърпване и траял да се движи пеш. На сутринта пострадалият притежател забелязал от наблюдението през мобилния си телефон, че една от охранителните камери не работи, открил на място неналичието и подал сигнал  за осъществената кражба в полицията. Впоследствие инкриминираното имущество било върнато на притежателя му.

26-годишният мъж е осъждан. Причинените с закононарушението имуществени вреди са възобновени. Направените по делото разходи се поемат от подсъдимия. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР